Η αξεπέραστη προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στους τομείς της Φιλοσοφίας και των Καλών Τεχνών είναι πασίγνωστη και δεν αμφισβητείται από κανένα. Το ίδιο γνωστή είναι και η προσφορά τους στο χώρο των αρχαίων Επιστημών. Όμως η Τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων είναι σχετικά άγνωστη όπως και οι απίστευτες επιδόσεις τους στον τομέα αυτό. Η έκθεση του μουσείου αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας ξαναζωντανεύει 300 περίπου εξαιρετικές εφευρέσεις του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος (από το ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων) που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου κατόπιν 25χρονης έρευνας και μελέτης του Κώστα Κοτσανά. Πρόκειται για την εγκυρότερη και την πληρέστερη έκθεση του είδους της παγκοσμίως.

Ορισμένα από τα σημαντικά αυτά εκθέματα φιλοξενήθηκαν στην πόλη της Άμφισσας στον χώρο του παλιού Νοσοκομείου και σχολικές μονάδες της περιοχής είχαν την ευκαιρία να τα επισκεφτούν. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον χώρο και συμπλήρωσαν ειδικά διαμορφωμένα Φύλλα εργασίας και στη συνέχεια συζήτησαν τις σκέψεις και τις ιδέες τους με την Υπέυθυνη του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων και τους/τις εκπαιδευτικούς τους!

Στα αρχεία μπορείτε να δείτε πληροφορίες για την έκθεση αρχαίας τεχνολογίας στην Άμφισσα και τα εκθέματα, τα Φύλλα εργασίας που χρησιμοποιήθηκαν με τις μαθητικές ομάδες και ενδεικτικές απαντήσεις καθώς και πληροφορίες για το Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας στο Κατάκολο.